15:30

Halmstads BK

Referat: Varbergs GIF - Halmstads BK

Idag var det "returmatch" mot HBK fast denna gång mot deras äldre kamrater, genomgående 02:or. Vi var såklart sugna på revansch...

Det som omedelbart slog oss när vi radade upp för att hälsa var den enorma storleksskillnaden, kanske med gårdagen match mot Läjet i färskt minne, men ändå... Matchen skulle även få en helt annan karaktär än mot HBK 2 som vi mötte förra veckan.

Vi inledde matchen bra och spelet var ganska jämnt. HBK hade några chanser men vi stod upp bra. Efter en fin kontring där vår topp kom loss blev han dragen i armen innanför straffområdet och vi fick straff. Den förvaltades perfekt och säkert i nät och ledningen var vår.

HBK kom dock upp högre i sitt anfall nu och kunde kvittera efter ca 10 minuter. Nu började spelet ändra karaktär och blev allt tuffare. Vi stördes mycket av HBK's tuffare markeringsspel som i mångt och mycket gränsade till det tillåtna och med 10-20 kg mer i vikt och vassa armbågar hade vi svårt att hålla emot. Det märktes att vi blev lite skraja för deras fysiska övertag och halmstaborna fick under halvleken in ytterligare 4 mål.

I halvtid försökte vi mana på att våga ta närkamperna och det där extra klivet i löpningarna och andra halvlek inleddes med GIF-mål efter några minuter. Det kändes som vi hade lite häng och låg nu högre i våra anfall. Det gav dock HBK en chans till kontring och de kunde forcera in 6-2 istället. Tyvärr var det med betoning på forcera då Isak i samband med detta fick en HBK-sula på ena foten. Det gjorde att han inte kunde spela vidare i matchen och Antonio fick hoppa in.

Detta tände dock våra övriga killar lite extra som nu tog ett rejält steg upp i intensitet. Vi gjorde en markant bättre andra halvlek och slutresultatet ska vi inte fästa så stort avseende vid utan titta på de delar som vi gjorde bra. Kul att se när vår spelare gör motlägg mot HBK-are som är 30 cm högre så det dånar och tar bollen med sig, visar mod, karaktär och styrka. Vi vågade också utmana och komma förbi vid några tillfällen. Även passningsspelet var bättre och ett par tillfällen satte vi några passningsvägar som vi diskuterat och vi gjorde ytterligare ett mål och hade bud på ett par till men hade inte den där turen man behöver ibland...

Vi kan konstatera att det finns en oändlig variation i en fotbollsmatch och denna tillhör de fysiskt tuffaste vi någonsin spelat. Det är en annan dimension av spelet som man förr eller senare kommer till och det är vad vår medverkan i P12 handlar om och vi måste igen påminna om att det är Klass 1 Halland vi är med i. Inte för vem som helst och det är de bästa lagen som är med! Med denna match har våra killar blivit lite tuffare, lite snabbare och lite listigare. Det tar vi med oss och vi kommer få mycket nytta av sådana matcher under kommande matcher och säsonger.